26.05.2024

Де Мео зададе целите на Alpine F1 и Бривио

От сезон 2021 спортната марка Alpine ще представлява гиганта Renault във Формула 1, а състезателен директор на тима е италианецът Давиде Бривио, който беше потвърден малко след напускането на Сирил Абитбул.

Главният изпълнителен директор на Renault Лука де Мео коментира назначението на Бривио, за когото се спекулираше, че е личен избор на Де Мео, както и очакванията спрямо Alpine през новия сезон в световния шампионат.

„Италия е родина на отлични инженери, механици и истински професионалисти, на които Формула 1 е в кръвта – коментира Де Мео. – По тази причина избрах италианец за състезателен директор на тима – Давиде Бривио.

„Преди да напусне MotoGP той спечели титлата заедно със Suzuki и не е важно, че сега ще работи с автомобили, а не с мотоциклети. Бривио е отличен професионалист, който познава духа на моторните спортове. Той е наясно колко е важно да имаме сплотен отбор, където всеки е наясно със задачите си. Давиде знае как да организира работата в отбора.

„През тази година искаме да постигнем по-добри резултати, да вземем повече подиуми. Но истинските изпитания ни очакват през 2022 година, когато ще влезе в сила новият технически регламент във Формула 1.

„За Renault Формула 1 е не толкова история, но и център на нашия бизнес, тъй като ние участваме от 43 години в световния шампионат. Ние произвеждаме серийни автомобили в Диеп – това е най-добрият френски завод, а състезателните автомобили се създават във Вири във Франция и в Енстоун във Великобритания.

„За нас Alpine е олицетворение на спорта, съперничеството и възможност за нас да реализираме стремежа ни към съвършенство в технологичната сфера. Знаем какъв имидж искаме да изградим на марката – екологично чист бранд, който обаче запазва спортния си характер. Alpine има не само богата история, но и ярко бъдеще.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.