26.05.2024

Де Ниро ще играе във филм за Формула 1

Холивудската легенда Робърт де Ниро ще участва в трилър, действието, в който ще се развива в света на Формула 1. На Де Ниро ще партнира Джон Бойега от новите епизоди на „Междузвездни войни”, а продукцията ще е на Netflix.

Филмът ще носи името „Формулата” и ще разказва за американски пилот във Формула 1, който се забърква с мафията и му се налага да работи като шофьор при криминални удари, за да спаси семейството си.

Сценарист, режисьор и продуцент на филма ще е Джерард Макмъри, който създаде „Горящи пясъци” – продукция на Netflix, която беше номинирана за голямата награда на кинофестивала Сънданс през 2017 година.

За реализацията на новия проект Макмъри най-вероятно ще използва наскоро основаната от него компания Buppie Productions, за която беше обявено, че ще се занимава със „създаването и продуцирането на забавни истории, в които участват чернокожи герои за широката филмова и телевизионна аудитория”.

Освен Макмъри, продуценти на „Формулата” ще и Де Ниро и близкият му партньор Бери Уелш, както и Джейн Розентал, създател на „Бохемска рапсодия” и други хитове.

Филмът за Формула 1 всъщност е част от по-голяма сделка за създаване на съдържание, сключена от Уелш и Розентал с Netflix.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.