14.07.2024

Дисквалифицираха Игнат Исаев в Полша

Игнат Исаев и Милен Илиев (Citroen DS3 R3T) не успяха да преодолеят техническия преглед на рали „Ржежов”, 7-и кръг от европейския рали шампионат. Двамата бяха дисквалифицирани, след като на предстартовия технически преглед стана ясно, че хомологацията на резервоара на техния автомобил е изтекла, а освен това на етикета на ръка срокът на хомологацията е „удължен” от 2016 на 2018 година.

22C-6e-20160804100510Екипажът има право да обжалва изключването си от състезанието, а стюардите на полското рали ще пратят случая за разглеждане и от БФАС. „Нелепа ситуация – заяви за racepool.info Игнат от Ржежов, където тази вечер състезанието започва с церемониален старт. – Срокът е изтекъл на 27 юли, закъснели сме с няколко дни.“

„Пропуск от наша страна да проверим и този срок, докато се подготвяхме за състезанието, тъй като купихме нови гащеризони, нови седалки, но това сме го пропуснали. „Нямам представа какви са ръкописните поправки на етикета на хомологацията на резервоара, ние не сме пипали нищо, предполагам, че резервоарът е дошъл така, така сме го купили. Но последствията са остават за нас.”

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.