23.07.2024

Ди Граси триумфира в Париж

Пилотът на Abt Schaeffler увеличи преднината си в шампионата, след като победи в първото издание на Формула Е в Париж. Португалецът бе безгрешен през цялото състезание и води от самото начало, по френското градско трасе което събра над 20 000 зрители.

Пилотът от WTCC Ма Кинг Хуа се удари доста жестоко, като трябваше да излезе кола на сигурността по трасето. Така състезанието приключи под жълти флагове и Ди Граси взе третата си победа за сезона.

„Смятам че, това беше най-добрият ми старт до сега“, обясни Лукас Ди Граси. „ Сам превъртя прекалено много гумите, а аз успях да избегна това. Жан-Ерик също стартира много добре, наблюдавах го да не мине от вътрешната страна на завоя. От там нататък натисках през цялото време. Надявам се да има повече трасета като на това в Париж в календара на Формула Е.“

Сам Бърд взе три точки поради доброто си представяне в квалификацията, но лошият му старт отвори вратата не само на Ди Граси но и на съотборникът му от DS Virgin Жан-Ерик Верн. Двамата съотборника направиха една невероятна битка, броня до броня. Битката свърши, когато Бърд направи грешна на спиране при натиск от страна на Себастиан Буеми. Така британецът завърши на шеста позиция. Това бе повече от добре дошло за Жан-Ерик Верн, който завърши на втората позиция. Третото място е за Себастиан Буеми, който вече е на втора позиция в шампионата на 1 точка зад португалецът Лукас Ди Граси.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.