23.07.2024

Добре дошли в песимистичния свят на Зак Браун

Зак Браун има трудната задача да замести Рон Денис начело на McLaren

Зак Браун сигурно е бил наясно, че е много трудно да наследиш Рон Денис начело на McLaren – един от най-успешните отбори в историята на Формула 1, при това изграден по вкуса и модела на Денис. Засега обаче американският бизнесмен се справя отлично с работата си, въпреки че тежките битки тепърва предстоят.

Испанският вестник Marca подбра някои от най-добрите и най-песимистични изказвания на Браун за сравнително краткия му престой в Уокинг.

За намирането на основен спонсор на тима

„В момента в света духат много бурни ветрове, без значение дали става въпрос за Брекзит или за изборите в САЩ. А да си спонсор на McLaren е скъпо. Тази инвестиция е ценена, има глобално покритие, така че в крайна сметка, това едни отлично похарчени пари.

„Но досега не съм бил част от McLaren и не знам колко големи спонсори тимът е изпуснал. Но мисля, че аз имам магическите възможности да постигам целите си и намирането на основен спонсор за сезон 2018 ще е лесно.”

За това дали McLaren ще печели състезания през 2017

„Тази година няма да вземем победи. Мисля, че всички в тима са недоволни, това може лесно да се предположи, нямаме търпение отново да започнем да побеждаваме. Не мисля, че резултатите от последните две години са нещо, с което екипът е свикнал. Всъщност, тези резултати не ни харесват и искаме да ги променим.”

За съперничеството между Алонсо и Вандоорн

„Мисля, че двамата ще работят добре заедно. Знаем, че всеки иска да победи съотборника си, но не мисля, че в това има много смисъл, ако се движат осми и девети. Мисля, че първата цел на Вандоорн ще е да стигне до челото на колоната, след това ще се тревожи за съотборника си.”

За подновяването на договора на Алонсо

„Алонсо е отдаден на тима, но договорът му изтича в края на 2017 и както може да предположите, той има високи изисквания. Естествено, че искаме да го задържим. Той е един от най-добрите пилоти, ако не и най-добрият. Но ще трябва да видим как ще тръгне този сезон и като минат няколко състезания ще започнем преговори с Фернандо.”

За Бърни Екълстоун и Liberty Media

„Много ще е трудно който и да е замени успешно Бърни, той е създал страхотна основа, от която Чейс Кери и Liberty Media да продължат развитието на Формула 1, да направят шампионата по-голям и по-успешен. Ние в McLaren сме готови да им помогнем, всъщност ние поддържаме отлични отношения с шефовете на Liberty Media и искаме да продължим да работим по този начин с тях.

„Какво означава по-голям и по-успешен? Мисля, че в следващите десет години световният шампионат ще стане по-свободен и по-приятелски настроен спрямо феновете. Очакваме да привлечем интереса на по-младите поколения, да ги запалим по спорта чрез активни действия в дигиталните и социалните медии, в електронните игри и т.н.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.