13.06.2024

До 50 000 зрители на Льо Ман?

Преди броени дни 89-ото издание на „24 часа на Льо Ман” беше преместено от традиционните му дати в средата на юни насред августовските отпуски на французите – на 21-22 август.

Шефът на организатора на състезанието ACO Пиер Фийон обясни, че е „немислимо” надпреварата да се организира за втора поредна година без публика. През 2020 надпреварата се проведе през септември.

„Работим усилено, за да проведем състезанието в изискване с всички мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса – обясни Фийон. – Според нас, ще можем да приемем на пистата между 20 000 и 50 000 зрители.”

Той прогнозира бройката фенове в интервю за L’Equipe, а това накара някои анализатори да отбележат, че отлагането за август е свързано с напредването на ваксинациите във Франция и очакваното лятно утихване на разпространението. Но посещението на състезанието от страна на чуждестранни фенове остава сложен въпрос, тъй като пристигането им зависи и от развитието на пандемията от страните, от които те идват.

Организаторите обещаха повече подробности за провеждането на състезанието в края на април, както и информация за зрителите, но в най-големите фенски групи вече се коментира, че състезанието най-вероятно ще е запазено основно за френска публика.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.