12.06.2024

Драма за Ожие на тестовете за рали „Монте Карло“

Световният рали шампион Себастиен Ожие отново седна зад волана на Fiesta RS WRC 2017, тъй като подготовката му и тази на тима за предстоящото рали „МонтеКарло“, което открива календара на WRC за новия сезон, навлезе във финалната си фаза.

Но още по време на първата тестова сесия вчера проблем с турбината върна французина при механиците. Това обаче на този етап е нещо нормално за новите WRC автомобили, които все още преминават през така наречените „детски болести“.

Истинският проблем, с който се сблъска Ожие, се оказаха гумите. На тестовете много бързо стана ясно, че меките и супер меките сликове на Мишлен не издържат повече от 35 километра при условия, типични за рали „Монте Карло“.

Малко по-късно обаче стана ясно, че французина е карал с гуми от сезон 2016, които при доста по-сериозните натоварвания от страна на новото поколение на Фиеста WRC 2017, са доста неефективни. Също така все още няма информация дали от Мишлен ще разполагат с новите гуми за базираното в Гап рали.

През целия първи ден от тестовете Ожие се е занимавал основно с тестове на гуми, пробвайки дори и класически гуми за сняг с шипове.

Днес, по време на втория ден от тестовете французина удари тестовия автомобил на М-Спорт, повреждайки доста сериозно задното окачване и задвижване на новата Фиеста WRC. От отбора на Малкълм Уилсън прекратиха теста, като е напълно вероятно този инцидент да лиши от ценни километри зад волана на новия автомобил Ойт Танак и Елфин Еванс.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.