23.07.2024

Дукати пробва радикални елементи в Катар

Отборът на Дукати в МотоGP на Дукати разкри иновативно аеродинамично решение по време на втория ден от предсезоните тестове в Катар.

Новият аеродинамичен елемент има за цел да компенсира липсата на забранените от началото на сезона предни крила. Андреа Довициозо беше пилотът, който първи изпробва нововъведението, като прекара няколко часа на пистата в Катар, за да провери ефективността му.

„Впечатленията ми от новият аеродинамичен елемент са добри – коментира Андреа Довициозо. –  Мисля, че нашите инженери са си свършили работата доста добре, защото е много трудно да създадеш притискане с новите правила.

„Доволен съм от резултата, не е ясно дали ще използваме елемента, но беше хубаво да пробваме какъв ефект дава. Предимството на предните крила през миналата година беше, че те ти дават по-добро притискане на предницата и по-добра стабилност, което пък позволява по-добро ускорение.“

От Ямаха, Хонда, Сузуки и Априлия също разполагат с нови аеродинамични решения, но нито едно от тях не е толкова радикално колкото на отбора Ducati. Освен това, Марк Маркес се оплака, че новите аеродинамични елементи са били основен фактор при серията падания, които той направи по време на тестовете.

Единствено от КТМ все още не са показали своя заместител на забранените предни крила, но от австрийския тим разкриха, че това ще се случи в хода на новия сезон.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.