21.06.2024

Жилсул прави един корсиканец много известен

Бившият навигатор на Тиери Нювил – Никола Жилсул, се връща в състезанията още този уикенд – в италианската класика „Сан Ремо”. Белгийският екипаж на Hyundai в световния рали шампионат се разпадна броени дни преди рали „Монте Карло” през януари. Причината така и не бе потвърдена от тима. Вече е ясно, че двамата не са се разбрали за условията, при които да продължат да работят.

Нювил и Hyundai наеха Мартин Видеге на мястото на Жилсул, който въпреки трудностите с интеркома и произношението, се справя повече от добре от началото на сезона. Двамата с Тиери са на второ място в генералното класиране след първите две ралита за сезон 2021 в WRC.

Сега Жилсул се връща с корсиканския пилот Антоан-Пол Сантони, който кара Volkswagen Polo GTI R5 и благодарение на новия му навигатор за него ще чуят и рали феновете на континента.

През 2011 г. Нювил и Жилсул спечелиха рали „Сан Ремо” с Peugeot 207 S2000. През идващия уикенд Нювил/Видеге и Ойт Танак/Мартин Ярвеоа също се стартират в италианското състезание.

„С радост ви съобщавам за предстоящото ми участие в рали „Сан Ремо” (10-11 април) заедно с талантливия корсикански пилот Сантони с VW Polo GTI R5”, написа Жилсул в социалните мрежа. Той специално благодари на феновете, които са го подкрепяли в трудните моменти от началото на годината досега.

Сантони и Жилсул ще имат трудната задача да блеснат сред R5 и Rally2 автомобилите, заявени за състезанието, което преди време беше кръг от WRC. В тяхната категория са 47 екипажи, включително пилотите на Hyundai Крейг Брийн и Оливер Солберг, както и пилотът на Toksport в WRC2 Марко Булакия. Към тях добавяме бившия заводски пилот на Citroen Стефан Лефевр, както и асовете от италианския рали шампионат Стефано Албертини, Джандоменико Басо, Андреа Грунола и Фабио Андолфи.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.