21.06.2024

Закъснява ли рали „България”?

Най-семплият отговор е: да! Но веднага след него идва и най-важният въпрос: защо? И след него може да получим по-различен отговор.

Най-голямото българско рали трябва да се проведе на 14-16 май, отново е кръг от ERT и до началото му не остава много време. Дали наистина нищо не е направено по подготовката му?

Всъщност сме готови с почти всичко – обяснява директорът на рали „България” Пламен Иванов, който е и шеф на рали комисията в АФБ. – Но има някои обективни пречки, които преодоляваме една по една.

„Допреди 3 седмици не беше сигурно, че ралито ще го има, като причините естествено бяха извън спорта – основно заради коронавирус ситуацията у нас. Сега сме готови – имаме всички разрешителни, подписани, одобрени от всички общини, от полицията, от пожарната. Съдийският екип, маршали, изобщо всички, които ще работят по ралито са готови.

Документите на ралито също са готови, допълнителен правилник, график, карти и т.н. – допълни Иванов. – Не знам каква е причината, но достъпът ми до сайта на ралито беше блокиран до днес следобед (вторник), но това вече не е така и в рамките на 24 часа сайтът ще бъде зареден с необходимата информация. Т.е. утре (сряда) карти, графици и друга информация ще са на сайта.

Все още чакаме виза от ФИА за рали „България”, както и за рали „Сливен”, въпреки че документите за тях са подадени в срок в началото на февруари. На 12 април получих първия отговор на наблюдателя на ФИА Анита Пасалис от Гърция, която имаше коментари по допълнителния правилник и ние сме ги отразили.

Вече имаме одобрение от ФИА да удължим срока за заявки от 27 април до 5 май. Пратихме им мотивирано писмо за това наше желание и те го одобриха. Имам информация от румънската федерация, че четири техни екипажа имат желание да участват в рали „България”, вече имам и запитвания от три турски екипажа за ралито.

„Последната пречка също е свързана с ФИА – чакаме потвърждение на спортните комисари на ралито, може и да са назначени, но информацията още не е стигнала до нас. Като стане това, вписваме ги в документите и ги публикуваме, така те стават официални, а след тяхното назначение и ФИА ни издава виза.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.