14.07.2024

Зак Браун: Можеше да не пуснем Сайнц във Ferrari

Карлос Сайнц ще напусне McLaren в края на този сезон, за да смени Себастиан Фетел във Ferrari, а трансферът му беше една от големите новини във Формула 1 през пролетта. Сега обаче шефът на McLaren Зак Браун разкрива, че Сайнц е получил помощ от страна на британския тим, за да премине в Маранело.

Италианците вече потвърдиха, че са преговаряли със Сайнц от началото на годината, а Браун обясни, че е бил в течение на тези преговори.

„Можехме да задържим Карлос, имахме споразумение, според което имаше опция в наша полза да не го пуснем – обясни Браун, който отново обвърза напускането на Сайнц с идването на Дениъл Рикардо. – Първият път, когато се опитахме да привлечем Дениъл беше през 2018, така че той винаги е бил на върха на списъка с пилотите, които искаме. Когато при нас дойде Андреас Зайдъл (тим шефът на McLaren, който дойде от Porsche), ние запазихме отношенията си с Рикардо.

„След това започнахме по-сериозни преговори с него. Останах с усещането, че той не е щастлив в Renault и се получи така, че ние подновихме усилията си да го привлечем, а в това време Карлос искаше да премине във Ferrari.

„Можехме да не се съгласим на този трансфер, но ние искахме да привлечем Дениъл и затова си казахме: „Ако ние успеем да привлечем Дениъл, а Карлос се договори с Ferrari, това ще е добър край за всички”.

„Нямаше да пуснем Карлос, ако смятахме, че няма да успеем да си осигурим Рикардо – потвърди Браун. – Но се получи така, че всичко съвпадна по време, ние искахме него, от Ferrari искаха Карлос и затова си казахме: „Страхотно, да го направим”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.