12.06.2024

Зак Браун: Тази година ще паднат 1-2 състезания

Формула 1 планира рекордните 23 състезания този сезон. Шефът на McLaren Зак Браун обаче прогнозира, че разпространението на коронавируса в световен мащаб няма да позволи провеждането на всички състезания, от които е минало едно – Гран при на Бахрейн.

„Мисля, че и тази година пандемията ще повлияе на календара на Формула 1, като в него вече бяха направени някои корекции – обясни Браун. – Смятам, че миналата година се справихме отлично, тъй като имаше 17 състезания за половин година. Добрата новина е, че тази година сезонът стартира още през март.

„Мисля, че тази година ще паднат само едно или две състезания. Не беше толкова отдавна, когато сезонът включваше 15, 16, 17 или 18 старта, затова и смятам, че ако успеем да проведем 20, то сезонът ще може да се счита пълноценен.

„Ще видим как ще се развива ситуацията с ваксинациите в отделните страни в хода на сезона. Но съм уверен, че от март до декември ще успеем да проведем 20 състезания.”

Миналата седмица се появи информация, че стартовете в Канада и Бразилия са под въпрос. Очаква се, че ако се провалят, на мястото им ще влязат Турция и още едно състезание в Бахрейн.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.