15.06.2024

Занарди е пострадал в неразрешено състезание

Уикендът не донесе новини относно състоянието на пострадалия при удар с камион Алекс Занарди, който остава в изкуствена кома след тежката мозъчно-черепна операция, която претърпя миналата седмица.

Но разследването на инцидента на легендарния пилот започна да дава интересни резултати. И първият е, че Алекс е участвал в състезание с велосипеди за инвалиди, което се е провеждало без разрешение.

Велосипедните състезания в Италия са забранени до 1 август, включително и тези за инвалиди, а надпреварата, в която участва Занарди – Obiettivo Tricolore, също не е получила разрешение, разкри вестник Corriere della Serra.

А това означава, че маршрутът на състезанието е останал отворен за трафика и камионът, в който се удари Занарди се е движел напълно законно по шосе, където стана инцидентът.

Разследването на инцидента напредна през уикенда и прокуратурата в Сиена вече установи, че въпреки че провеждането на състезанието е било подкрепено от италианската федерация по колоездене, компанията-организатор – Obiettivo 3 не е получила разрешение от местните власти за това състезание и също така не е направила необходимите застраховки за провеждането на надпреварата. По ирония на съдбата се оказа, че основател на точно тази компания е самият Алекс Занарди.

Според италианският експерт Роберто Сгали, ако колоездачно състезание в Италия се провежда без санкцията на властите, то участниците в него се разглеждат като обикновени участници в движението и са длъжни да спазват всички правила на пътя. Нещо, което определено не се е случило при инцидента на Занарди, който е навлязъл в насрещното в завой.

Разследването продължава, а феновете на Алекс очакват добри новини за предполагаемото му извеждане от комата, когато ще стане ясно дали операцията, продължила над 3 часа е била успешна.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.