26.05.2024

Зрителите се връщат за рали „Хърватия”?

Дебютът на рали „Хърватия” в световния рали шампионат тази година трябва да бъде ознаменуван с официалното връщане на публиката по скоростните отсечки. Поне такива са плановете на организаторите на ралито с център Загреб.

Първото състезание за сезон 2021 рали „Монте Карло” мина без зрители по етапите, така ще е и на рали „Арктик Финландия” в края на месеца, като полицията в Лапландия предупреди, че ще гони с моторни шейни и дронове нарушителите на ограниченията наложени заради разпространението на коронавируса.

Календарът на WRC предвижда неофициално наречената „коронавирус пауза” – тя ще е през март, когато не са предвидени състезания и когато се очаква да има нов връх в броя на заразените, поне в Европа. Като буфер към тази „пауза” са добавени и първите две седмици на април.

Рали „Арктик Финландия” е от 26 до 28 февруари, а хърватското състезание трябва да се проведе от 22 до 25 април.

Преди дни организаторите на състезанието представиха маршрута, който включва 22 скоростни отсечки и над 300 състезателни километра, всички на асфалт.

От пролетта на 2020 година, когато след рали „Мексико” световният шампион беше прекъснат до септември, само организаторите на рали „Естония” успяха да проведат рали с публика, макар и с ограничен достъп на феновете в определени зони.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.