12.06.2024

Изненада: Без публика в Хърватия

Неприятна изненада поднесе седмицата, в която рали „Хърватия” ще дебютира в световния рали шампионат – състезанието ще се проведе без публика. Това решение се очакваше, но организаторите до последно се надяваха, че ще успеят да осигурят достъп на феновете до отсечките, макар и в по-ограничен формат.

Според информация от медиите в Загреб забраната за публика по отсечките на рали „Хърватия” се налага заради нежеланието на властите в страната да отстъпят от строгите правила за ограничаване разпространението на коронавируса.

От началото на сезона първите две ралита – „Монте Карло” и „Арктик Финландия” – също минаха без публика, като и в двата случая организаторите се заканиха да гонят строго феновете, нарушили забраните, но така и след това не беше потвърдено да има арестувани или глобени.

Според различни анализатори в Хърватия контролът върху недопускането на публика ще е най-строг в зоните около старта и финала на отсечките. Но контролът им ще е по-труден „по-навътре в етапите”.

Миналата година рали „Естония” с дебюта си в WRC осигури ограничен достъп на феновете. В отделните зони имаше мерене на температура и задължително носене на маски. Но пък сезон 2020 в WRC – рали „Монца” – също завърши без публика.

Решение относно феновете по етапите на рали „Хърватия” се чакаше миналата седмица, но организаторите така и не заявиха официална позиция. Сега тя идва, след като е станало ясно, че правителството няма да промени ограничителните мерки. Ралито започва с шейкдауна след техническия преглед и опознаването на етапите.

Интересното е, че днес на сайта на рали „Хърватия” последната новина беше с дата 25 март. Може би това скоро ще се промени.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Особеностите на хърватския коронавирус – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.