26.05.2024

„Имола” е фаворит за 25 април

Календарът за сезон 2021 във Формула 1 включва 23 състезания, като рекордният брой надпревари в рамките на една година вече беше утвърден от Световния съвет на ФИА.

Но в календара има една свободна дата – 25 април, когато ще се проведе четвъртия кръг от сезон 2021 във Формула 1.

Първоначално се смяташе, че най-сериозен кандидат за тази дата е Виетнам, но нещата там сериозно се объркаха – основно заради ареста на Нгуен Чун, който е председател на народния съвет в Ханой, но сега е обвинен в корупция. Той отговаряше за провеждането на Гран при на Виетнам и партийните босове в Ханой засега предпочитат да игнорират темата за дебюта на Формула 1 в социалистическата държава.

По информация на Racefans, сега претендент №1 за този слот е италианската писта „Имола”, която тази година за първи път от 2006-а насам прие старт от Формула 1.

Другите кандидати обаче също са сериозни – Португалия и Турция. Трасето в Портимао дебютира тази година и състезанието там получи високи оценки, както от пилотите, така и от феновете. В същото време новият асфалт на пистата в Истанбул се оказа неприятна изненада, но по-важното е, че в края на април потенциалното състезание там ще съвпадне с Рамадана, което прави провеждането му малко вероятно.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.