26.05.2024

„Ипр” измества рали „Великобритания”

Белгийската асфалтова класика „Ипр” беше много близо до дебют в световния рали шампионат през 2020 г., но тази година това най-вероятно ще се случи. Очаква се, че утре официално ще бъде обявена смяната на рали „Великобритания” в Уелс с рали „Ипр”.

Миналата година състезанието в Уелс беше отменено заради коронавирус пандемията, като по същата причина и „Ипр” не успя да дебютира в WRC. Но другата причина за отпадането на британския старт е намаляващата помощ, която получават организаторите от властите в Уелс. На Острова се смяташе, че тази година състезанието в Уелс ще се проведе за последен път, но местната власт явно няма интерес.

За миналата година белгийците бяха добавили един ден към маршрута на състезанието, което е част от европейския шампионат, като екипажите щяха да карат и на „Спа”, но заради поредните ограничения в страната ралито не се проведе. Почти сигурно „Ипр” ще вземе и датата на старта в Уелс през август (19-22).

Миналата година беше първата от 1973 година насам без кръг от световния рали шампионат във Великобритания, сега предстои втора поредна.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.