13.06.2024

Испанската федерация също се цели в ERC

След като автомобилните федерации на Чехия и Естония обявиха съвместни проекти с промоутъра на европейския рали шампионат (ERC), днес стана ясно, че и испанската федерация стартира своя програма за развитие на млади пилоти в континенталния шампионат.

Испанската федерация създаде през тази година шампионат носещ името Beca ( в превод стипендия) Junior R2. Календарът включва шест кръга, като екипажът победител щя получи напълно финансирана от федерацията програма за участие в JERC U27 през сезон 2018.

„Постигнах това за по-малко от 100 дни, откакто заемам поста на председател на испанската автомобилна федерация – обясни Мануел Авинио. – Много съм горд да представя нашия изключително амбициозен рали проект на име Rally Team Spain.

„Проектът стартира през тази година с новия ни шампионат Beca Junior R2 (BkR2) за пилоти под 27-годишна възраст. Победителя ще получи пълно финансиране в ERC за сезон 2018 в група JERC U27. Причините поради които избрахме JERC U27 са две. Първата е доброто телевизионно покритие на шампионата. А втората е, че победителят в категорията ще получи за награда пълно финансиране в JERC U28 зад волана на R5 автомобил.

„Стартираме този проект с надеждата да дадем максимална възможност за промотиране на младите испански таланти на международната рали сцена.“

С участието на испанската автомобилна федерация стратегията на Евроспорт евентс се оказа успешна за рали спорта в Европа. До момента своя ангажимент за сезон 2017 са обявили чешката, естонската, испанската и германската федерации.

В шампионата ще участват и заводските тимове на Пежо, Опел и Форд Турция, като от Pirelli и Castrol също ще направят сериозни инвестиции за сезон 2017 в ERC.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.