23.07.2024

Каква точно е контузията на Алонсо?

Вчерашният инцидент на Фернандо Алонсо, при който той беше ударен от кола докато тренира с велосипед изненада неприятно феновете на двукратния световен шампион във Формула 1. Инцидентът и хоспитализирането на испанеца беше потвърдено от тима му Alpine, но въпреки това все още има много неясноти.

Според някои източници Алонсо се е ударил в кола, която е спряла пред него. Тази теза се допълва от все още непотвърдена информация, че Фернандо е със счупена челюст и това може да означава по-продължително възстановяване.

Испански и италиански медии обявиха вчера, че Алонсо е получил първа помощ на мястото на инцидента, след това е бил откаран в близка болница в Лугано, където са му били направени първите по-сериозни прегледи и след това по-късно вчера е преместен в по-голяма болница в Берн. Според вестник Marca още в Лугано Алонсо е минал на рентген, където са се появили и първите съмнения за счупвания. Точно тази информация обаче остава непотвърдена.

Инцидентът е станал на кръгово пред магазин Lidl в Лугано, недалеч от дома на пилота от Формула 1.

Късно снощи отново вестник Marca потвърди информацията, че ръцете и краката на Алонсо не са пострадали при инцидента, но има поражения по челюстта, както и може би счупени зъби. Но испанското издание цитира анонимни лекари от болницата в Берн, според които травмата не е толкова сериозна и няма да се наложи испанецът да пропусне предсезонните тестове в средата на март или първото състезание за годината в Бахрейн.

За днес са предвидени нови прегледи и отново рентген и скенер, които трябва да дадат повече информация за състоянието на Алонсо, като тя ще бъде обявена официално и от Alpine.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.