14.07.2024

Какво мисли Макинен за наследника си

Томи Макинен се разделя с тима на Toyota в световния рали шампионат след две поредни титли при пилотите, дошли с Ойт Танак и Себастиен Ожие, а през 2018 отборът спечели титлата при конструкторите. Вече е известен и наследникът на Томи – бившият пилот на отбора Яри-Мати Латвала. Томи става съветник на най-високо ниво за развитието на спортните модели на компанията, а ангажирането на Латвала явно е изцяло дело на президента на Toyota Motor Corporation Акио Тойода.

В интерес на истината, Макинен не демонстрира огромна радост от избора на Тойода, но допълни, че структурата в тима, която се изгражда от 2016 г. насам ще помогне на Латвала да се ориентира и да поеме непознатата за него роля.

„Други хора разглеждаха това решение и го анализираха, така че това е добре. Не мога да взема позиция по въпроса дали това е правилният избор – коментира Макинен пред Dirtfish. – Не съм мислил много по тази тема, но знам, че това е добър тим с качествени хора, корав отбор, те знаят какво да правят. Ако тимът продължи да се представя като досега, няма да има драма.

„Наясно сме какви са възможностите на тима, как работи. Яри-Мати няма много опит в такива ситуации и определено е различно, когато гледаш от колата и колата след това си отвън.”

Макинен изгради тима на Toyota в световния рали шампионат от нулата в хода на 2016 г, като същото важи и за първия Yaris WRC, който дебютира в началото на 2017 г.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.