16.06.2024

Какво се случи в 6-те часа на Мексико

Всеки един от топ отборите имаше всички шансове за победа в 6-те часа на Мексико, но единствено Порше успяха да извоюват победата на трасето Ерманос Родригез. Никой не се размина без проблеми освен поршето на Марк Уебър, Тимо Берхард и Брендън Хартли записвайки втората си победа през този сезон.

crfil4nuiaaazafСъстезанието бе по-непредвидимо от всякога. Голяма роля изиграха и атмосферните условия, като във втората част от надпреварата правилния избор на гуми бе жизнено важен заради навалелия дъжд по трасето. От Порше успяха да разчетат правилно условията въпреки че, от Ауди водеха в надпреварата. Андре Лотерер и Лойк Дювал водеха колоната със своите R18, но Лотерер влезе в бокса по-рано заради спукана гума. Малко по-късно жълт флаг промени изцяло стратегията на Ауди и техните конкуренти се възползваха от момента и влязоха в бокса. Така Лукас ди Граси излезе на чело, но със сериозен натиск от страна на Марк Уебър и Брендън Хартли.

Бразилецът изгуби лидерската позиция за няколко обиколки, след като попадна на завъртял се автомобил от LMP2. Малко по-късно, Хартли бе наказан с преминаване през бокса поради настъпване на линията при предвидено разчетоното влизане в бокса. Това помогна на ди Граси да остане на чело в състезанието.

Нещата изглеждаха добре за Ауди, които водеха пред своите конкуренти. Дъждът продължи да се усилва и в четвъртия час Оливер Джарвис и Ауди номер 7 трябваше да отпаднат, след повреда в спирачките.

crfil4nuiaaazaf

Два часа преди финала, двете поршета водеха в класирането с изцяло мокри гуми. Изсъхващите условия позволиха на Ауди да заложат на гуми интермедия, позволявайки на Андре Лотерер да намали изоставането си спрямо поршетата. С подобна стратегия започна да излиза на пред и тойотата на Стефан Саразен, Камуй Кобаяши и Майк Конуей. TS050 не показа голяма скорост в сухите условия, но в изсъхващи скоростта на прототипа бе доста сериозна позволявайки на Саразен и компания да влязат в челната тройка.

creqeq6ueaaovfo

В последния час Андре Лотерер не успя да спре на влизане в стадиона, което доведе до удар и непредвидено спиране в бокса. Така фаворитите с Порше номер 1 излязоха на чело до края на надпреварата спечелвайки „6-те часа на Мексико“. На втора позиция завърши триото с Ауди номер 7, следвани от Тойота номер 6.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.