21.06.2024

Какво чака Хамилтън?

Снимка: Mercedes

Бъдещето на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън остава неясно малко над два месеца преди началото на новия сезон. Това коментира коментаторът на Sky Sports Крейг Слейтър, който прогнозира, че решението за развитието на кариерата на Хамилтън ще зависи от разследването на ФИА на събитията от последните обиколки на Гран при на Абу Даби.

Макс Верстапен спечели първата си световна титла в последната обиколка в Абу Даби. След финала от Mercedes оспориха действията на рейс директора на Формула 1 Майкъл Маси.

Минути след състезанието Хамилтън поздрави Верстапен за титлата, но оттогава насам не е коментирал какви са плановете му, а последното му изречение от тв интервюто след финала: „Ще видим за догодина” даде основания за много спекулации.

Малко по-късно шефът на Mercedes Тото Волф подхрани слуховете, обяснявайки, че той и Хамилтън са „разочаровани” от случилото се в Абу Даби.

„До първото състезание през новия сезон остават 69 дни, но до този момент не е ясно дали ще видим на старта Люис Хамилътн – обясни Слейтър. – Ясно е, че в момента от Mercedes искат да видят някакви конкретни резултати от това разследване на ФИА. Високопоставен източник от отбора коментира неофициално, че колкото повече ФИА се бави с обявяването на резултатите, толкова по-тежка става ситуацията с Хамилтън.”

Междувременно новият президент на ФИА Мохамед бин Сулайем оповести, че е потърсил контакт с Хамилтън, но после стана ясно, че пилотът не се е свързал с него.

Бин Сулайем обеща промени в регламента ако има нужда, като коментира, че тези правила са „писани от хора и могат да бъдат подобрявани и променяни”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.