14.07.2024

Калин Бенчев дебютира в пустинно рали

Дебют в пустинно рали ще направи този уикенд бившият рали и рали-спринт шампион на България Калин Бенчев. Пилотът на STI.bg ще стартира в пустинния шампионат на ОАЕ, който се възстановява след удара, понесен от коронавирус кризата миналата година и открива сезона с рали „UAQ 4х4”.

„Състезанието в Дубай ще е може би най-трудното предизвикателство досега в кариерата ми – заяви Бенчев преди заминаването. – Наясно съм, че ще трябва да се адаптирам към автомобил, който никога досега не съм карал, към рали, което е доста по-различно от тези, които караме у нас, съвсем различни отсечки и настилка, а и още не съм чул и гласа на навигатора, с когото ще се състезавам през уикенда – Язан Риджлех, който обаче има опит по такива трасета и като пилот. Определено ще е интересно.

„Ще работя с навигатора само на английски и ще трябва да адаптирам стила си на каране за пустинните отсечки с много дълги прави, където шансът да попаднеш в пясъчен капан или да налетиш на голям камък е много голям”, допълни Бенчев.

Пустинният шампионат на ОАЕ се организира от Моторспорт клуба на ОАЕ (EMC), основан от Абдула бин Файсал ин Султан ал Касими, като клубът провежда и шампионатите на ОАЕ по рали, раликрос и автокрос.

Миналата година титлата в пустинният шампионат взе Абдула ал Касими, но се проведе само едно състезание – първият кръг в началото на годината.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.