15.06.2024

Карл Кръчлоу записа името си в историята

Снимка Moto GP Official

35 години изминаха от последната победа на британски пилоти в кралският клас. Това се случи през 1981, благодарение на Бари Шийн. Въпреки това уикендът не бе никак лесен за Кръчлоу, след като той счупи моторът си по време на квалификацията в събота. Това означаваше че, неговият екип трябваше да работи по хондата до късна доба.

В неделя условията на трасето в Бърно започнаха да се подобряват след проливните дъждове, като голям фактор бе изборът на гуми. Кръчлоу стартира от десетата позиция, като дори в началото изгуби няколко позиции. Малко след старта никой не можеше да предвиди какво ще се случи. Пилоти като Лоренсо и Роси изгубиха много позиции докато Маркез не можеше да отговаря на темпото на двете дукатита.

Роси срещу Кръчлоу в Бърно              Снимка: Moto GP Official
Роси срещу Кръчлоу в Бърно Снимка: Moto GP Official

Доминацията на двете заводски дукатита бе повече от впечатляваща, като плътно зад тях бяха и две частни дукатита окупирайки челната четворка. Малко по-късно обаче Андреа Довициозо получи технически проблеми а трасето започна да изсъхва драстично. Това бе доста сериозен проблем за пилоти като Роси, но бе като добре дошло за Карл Кръчлоу, който успяваше да задмине своите съперници на път към подиума с изключителна лекота.

Лидерът в шампионата Марк Маркес, успя да се възползва от битката между Ианоне и Барбера за да ги задмине и двамата в последните обиколки, качвайки се на третата позиция.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.