21.05.2024

Катар и Ал-Атия: Нова възможност за Ожие и Поло WRC 2017

Катар и Насер Ал-Атия може да се окажат факторите, които ще оставят Volkswagen в световния рали шампионат, макар и това да стане чрез частен. Според последните информации, шампионът във WRC2, който има зад гърба си много успехи в световния рали шампионат, както и рали рейдовете, иска два автомобила VW Polo WRC 2017 за следващия сезон, като едната кола ще е за него, а другата за Себастиен Ожие – световният рали шампион в последните 4 години.

Важно е да се отбележи, че инвестиционният фонд на Катар е собственик на 16% от акциите на VW, а от компанията вече потвърдиха, че новият Polo WRC 2017 е „готов на 99%“ и може да получи хомологация, за да стартира в рали „Монте Карло“ през януари, което ще открие новия WRC сезон. Така новият рали боец на VW ще се изправи срещу останалите нови коли: Hyundai i20 Coupe WRC, Ford Fiesta WRC, Toyota Yaria WRC и Citroen C3 WRC.

Все още тези спекулации не са потвърдени от Катар, а членът на борда на директорите на VW Франк Велш потвърди, че има сериозен интерес към новия Polo WRC 2017.

Ожие вече тества новите Ярис и Фиеста, като се предполага, че шансът да подпише с М-Спорт е повече от сериозен.

Ако Насер не успее да намери достатъчно финансиране или по някакъв начин сделката за новите коли пропадне, то той може да използва Polo R WRC версия 2016 в новата категория WRC Trophy, в която ще се състезават частните пилоти и отбори.

Каквото и да бъде решено от страна на Фолксваген и техните потенциални клиенти, то ще трябва да бъде ясно до края на другата седмица, защото отборите имат срок до 15 декември да се заявят за следващия сезон.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.