13.06.2024

Катя Стратиева: Планирам стартове и в България

Точно на 8 март тази година трикратната европейска рали шампионка Екатерина Стратиева обяви, че за сезон 2021 се завръща в шампионата на Стария континент.

Катето и навигаторът й Георги Аврамов отново ще разчитат на подкрепата на Petrol, а Стратиева допълни, че продължава да търси партньори, за да може да участва в повече състезания през сезона.

„Със сигурност ще стартираме в „Барум”, за мен това е много важно и специално рали, искам да стартирам там за 12-и път, а тази година е юбилейното 50-о издание на ралито – заяви Стратиева за autosport.bg. – Но идеята ни е максимално бързо да се върнем в състезанията. Сред другите европейски ралита, които планираме са „Рома Капитале” и „Унгария”. По различни причини не успяхме да караме в тях досега.

„Все още не сме уточнили напълно програмата ни с тима Sainteloc, тъй като колата ни е при тях и те може да имат други идеи за състезания, които са по-близо до тях, а не до нас.

„Като част от програмата ни за този сезон са и две български състезания, говорихме си с Георги, че ще е много хубаво да караме в рали „България” и „Сливен”, като се надявам, че състезанията ще са със зрители, тъй като те създават атмосферата на ралито.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.