20.04.2024

Катя Стратиева: Първият ден беше тежък!

Снимка rallyservice.cz

Двукратната европейска рали шампионка при дамите Екатерина Стратиева и Ангел Башкехайов (Citroen C2 R2) завършиха първия ден на рали „Барум”, осми кръг от шампионата на Стария континент на 57-о място в общото подреждане и на 24-а позиция в своя клас RC4.

Първите девет етапа на чешката класика обаче се оказаха доста трудни за българите. „Още в самото начало се появиха проблеми, още на първия супер специален етап в Злин – обясни за racepool.info Катя Стратиева. – Двигателят започна да прекъсва, глъхнеше между 3000 и 4000 оборота. Принудихме се да сменим електрониката, която управлява работата на двигателя, но с такава от първата генерация на С2, т.е технологично направихме крачка назад.

„Тази година 70 или 80 процента от етапите на рали „Барум“ са нови, съботният ден беше белязан с много дълги преходи. Карали сме 100 състезателни километра и сме минали 400 километра преход. Постоянно сме в някакъв трафик и оттам се появиха проблеми със съединителя, разхлаби се жилото и това се отрази при потеглянето ми на старта на отсечките.

„Не бях карала от 10 месеца и първият ден на ралито ми се видя много тежък. Последните три етапа в събота ги карахме на тъмно, тъй като графикът се забави заради няколко катастрофи. Не бяхме планирали да стане така, но нямахме избор.

„В началото бях нервна заради проблемите с колата, но след това видях, че слагаме по 5-10 секунди на отсечка на най-сериозната ми съперничка – Олга Лунова с Mitsubishi Lancer Evo IX и това ме поуспокои.” Днес е вторият пълен ден от рали „Барум”, в който екипажите карат шест скоростни отсечки.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.