20.04.2024

Катя Стратиева: Радвам се, че победих чехкините!

Двукратната европейска шампионка Екатерина Стратиева и Ангел Башкехайов (Citroen C2 R2) завършиха на 49-о място в рали „Барум” сред екипажите, каращи за класиране в първенството на Стария континент. Катя спечели и първото място в класирането при дамите, въпреки присъствието на нейни съпернички с по-силни автомобили.

„Радвам се, че победих чехкините в тяхното състезание, имаше поне три дами, които имаха шанс да са пред нас на финала – заяви за racepool.info Стратиева от Злин. – Напълно очаквано, състезанието беше трудно, въпреки че във втория ден карахме само шест отсечки.

„Но рали „Барум” е специфично състезание – в рамките на един етап може да караш на няколко различни вида асфалт, като всеки път сцеплението се променя.

„След проблемите с електрониката на двигателя, за втория нещата се подобриха, тъй като използвахме повече от възможностите на електронния блок, въпреки че той е от първото поколение С2.

„Останах приятно изненадана от многото български фенове по отсечките в Чехия, за мен тяхното присъствие беше силна мотивация и съм им благодарна, че ни подкрепяха навсякъде.

„Колата вече е в Унгария, където механиците ще търсят причините за проблемите ни в рали „Барум”, надявам се, че всичко ще е наред.”

Стратиева обаче не беше особено оптимистично настроена относно евентуалното си участие в предстоящото рали „Сливен”.

„Много съм изморена, но още не съм се отказала – допълни Катето преди да поеме към България. – Надявам се, че във вторник ще съм в София и до сряда имам време да реша. Естествено, това ще важи, ако всичко с колата е наред и тя може да пристигне в Сливен навреме. Не съм се отказала, но ще е трудно.”

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.