22.06.2024

Когато Ferrari се опитваше да привлече Хамилтън

Настоящият главен изпълнителен директор на Формула 1 и бивш шеф на Ferrari Стефано Доменикали потвърди, че по времето, когато беше шеф на Черните кончета, се е опитвал да привлече Люис Хамилтън в Маранело.

Хамилтън дебютира във Формула 1 през 2007 година в McLaren и кара за британския отбор до края на 2012, когато Ники Лауда го убеди да премине в Mercedes – преди началото на хибридната ера, в която Люис и Mercedes постигнаха най-големите си успехи.

Доменикали беше начело на Ferrari между 2008 и 2014 г. и напусна след първите състезания през 2014-а, като така пое отговорността за „слабото начало” на сезона на Фернандо Алонсо.

„За да съм максимално честен, да, истина е, обсъждахме в Маранело дали можем да привлечем Хамилтън”, обясни Доменикали, който обаче не пожела да разкрие колко точно опита са направили италианците, за да привлекат Люис.

Наскоро Хамилтън също коментира как се е разминал със Скудерията във Формула 1 и обясни, че всеки пилот в световния шампионат мечтае да кара за италианците, но допълни, че не знае защо нито веднъж не са се получили успешни преговори, за да премине в Маранело.

„Мисля, че отговорът на Люис по тази тема е много правилен – допълни Доменикали. – В този период просто не се срещнахме. Има един такъв филм – „Sliding Doors” („Плъзгащи се врати”, 1998 г.), който е много подходящ за този случай. Има моменти, в които не се качваш в асансьора и оставаш на етажа. Тогава ситуацията с Люис беше такава (не в наша полза), но не можем да го обвиняваме за неговия избор, тъй като той постигна невероятна кариера.”

С Mercedes Хамилтън спечели 6 световни титли за 8 години. С титлата си от 2007 година Кими Райконен и до днес е последният световен шампион на Ferrari.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Когато Ferrari се опитваше да привлече Хамилтън

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.