13.06.2024

Колко са близо Toyota и Hyundai?

Според шефа на Hyundai Андреа Адамо представянето на автомобилите на заводските тимове по отсечките „никога не е било толкова близо”. Естествено, той има предвид Hyundai и Toyota този сезон, тъй като M-Sport са малко по-назад.

От началото на сезона пилотите на Toyota спечелиха три ралита, а Hyudai – едно, въпреки че i20 Coupe WRC беше най-бързата кола в рали „Португалия” преди лидерът в състезанието Ойт Танак да отпадне заради повреда в задното дясно окачване.

Тиери Нювил завърши трети на асфалта в Хърватия, но остана само на 8,1 секунди зад победителя Себастиен Ожие и може само да съжалява за грешния избор на гуми за сутрешните съботни отсечки, който му струва около половин минута.

„Важното и положителното за нас е, че представянето на колите ни беше такова каквото трябваше да е – коментира шефът на Hyundai Андреа Адамо пред Dirtfish. – Тиери ми каза, че колата е добра, Ойт ми каза, че колата е добра. Това е важното за нас, тъй като до края на сезона има още много състезания.

„Оттук до Япония феновете ще се насладят на сезона. Мисля, че никога досега представянето на колите, както и на пилотите, не е било толкова близко и мисля, че още в Сардиния ще имаме възможност да се борим за победата.”

В петък в Португалия пилотите на Hyundai окупираха първите три места, но след това дойдоха отпаданията на Нювил и Танак, а Сордо така и не успя да догони Еванс в последните отсечки на състезанието. Но представянето на пилотите на Hyundai и Toyota от началото на сезона наистина обещава много оспорвани ралита както на макадам, така и на асфалт.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.