12.06.2024

Крис Мийк и Крейг Брийн ще участват в Корсика, Лефевр се възстановява

Крис Мийк и Крейг Брийн ще вземат участие в предстоящия кръг от WRC Рали „Корсика“ (29-2 Октомври). Пилотите на Abu Dhabi Total World Rally Team направиха едно невероятно представяне на рали „Финландия“, като Мийк записа своята трета победа зад волана на DS3 WRC.

Крейг Брийн също се представи много добре във Финландия, но не бе предвидено да вземе участие във френското асфалтово рали. Инцидентът със Стефан Лефевр промени плановете на шевроните, което отвори шанс за Брийн да се докаже за пореден път.

Тазгодишното участие на рали „Корсика“ ще бъде четвърто за Мийк, който дебютира в това рали през 2005, както и първо истинско асфалтово състезание за великобританецът от почти една година. Крейг Брийн също има четири участия зад гърба си, като най-доброто му класиране е четвърто място през 2013-та.

Междувременно Стефан Лефевр и Габен Моро ще се възползват от свободното време за да се възстановят. На Лефевр е вече разрешено да се прибере в къщи. „ Връщането ми у дома бе ключова крачка за мен“, обяснява Лефевр. „ Доста бързо спрях да ползвам патериците и започнах да ходя. Ходя нормално, но все още имам болки в ребрата. Прекарвам си времето играейки на симулатор за да поддържам форма. Когато заздравеят костите ми достатъчно, ще започна рехабилитация с физиотерапевтът на Ситроен. Надявам се да отида в Корсика и да гледам ралито. Това ще ми позволи да прекарам известно време с отбора преди да се върна. Целта е да се върна преди края на сезона.“

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 - WRC DEUTSCHLAND

Габен Моро бе преместен в Страсбург за втора операция на пищяла, като след няколко дни се очаква да започне своята рехабилитация. „ Според докторите, прогресът ми е доста бърз след операцията“, обяснява Моро.„Все още не мога да натоварвам кракът си, но се опитвам да се раздвижвам с нужните предпазни средства. Веднага след като, успея да ходя сам ще се прибера в къщи. Целият процес ще отнеме няколко седмици, като е вероятно да е по-бавен от този на Стефан.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.