26.05.2024

Крис Мийк спечели рали „Финландия“

Kris Meeke (GBR) performs during FIA World Rally Championship 2016 Finland in Jyvaskyla on July 29 2016

Североирландецът Крис Мийк взе победата на рали „Финландия“ записвайки своето име в историята на световният рали шампионат, като първия пилот родом от Великобритания печелил скандинавската надпревара. Вчера той прекоси финиша с аванс от 29.1 секунди пред Яри-Мати Латвала, разрушавайки всички надежди на финландеца за хеттрик. Мийк също записа и рекордна средна скорост от 126.60 км/ч, подобрявайки тази на Латвала от миналата година с 1.2 км/ч.

На трета позиция е съотборникът на Мийк – Крейг Брийн, който завърши с пасив от 1 минута и 41.3 секунди зад лидерът. Ирландецът записа и своята първа етапна победа във WRC. Плътно зад пилотът на Citroen, изоставяйки със само 4.6 секунди, завърши Тиери Ньовил. Белгиецът на няколко пъти не успя да настрой своят автомобил, но успя да запази четвъртата позиция устоявайки на атаките на своят съотборник Хедън Падън, който също не бе доволен от настройките на колата си. Мадс Остберг е шести, като за пореден път не показа достатъчно конкурентна скорост.

Rally Finland 2016

Андреас Микелсен, който откриваше етапите в неделя, за съжаление завърши на седма позиция благодарение на излитането си от трасето. Победителя във WRC2 Есапека Лапи е осми, следван от Кевин Абринг и Тиму Сунинен.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.