23.06.2024

Култард: Хамилтън няма да се откаже

Снимка: Mercedes

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв анализатор Дейвид Култард прогнозира, че 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън няма да напусне спорта и ще изпълни договора си с Mercedes.

След края на миналия сезон Хамилтън не се е появявал пред медии, пази мълчание и в социалните мрежи, а шефът на Mercedes Тото Волф на няколко пъти подхрани спекулациите, че британецът може да се оттегли от Формула 1, тъй като е „много разочарован”. А разочарованието дойде от последното състезание в Абу Даби, където Хамилтън загуби битката за победата срещу Макс Верстапен, който стана световен шампион за първи път.

„Предполагам, че на Хамилтън вече са му писнали всички истории за това как световната му титла е била открадната – коментира Култард. – Възможно е той просто да избягва такива разговори.

„Знаете, че в средата на миналата година Люис подписа нов 2-годишен договор с Mercedes. Това беше най-важният избор на тима, както и на пилота. Съмнявам се, че ситуацията от Абу Даби по някакъв начин ще се отрази на договореностите помежду им.

„Разбира се, че Люис искаше да спечели титлата и през миналия сезон, но на финала много се разстрои. Всеки на негово място би се почувствал по същия начин. Но също така смятам, че случилото се на пистата в края на състезанието е шокирало Люис много по-малко в сравнение с Тото Волф и останалите членове на отбора.

„Не мога да се сравнявам с Хамилтън по отношение на успехите или скоростта на пистата, но разбирам напълно подобно емоционално дистанциране – допълни шотландецът. – В такива ситуации то е напълно необходимо. Еуфорията от успехите отминава много бързо, но същото важи и за негативните настроения след поражения.”

Няколко бивши пилоти, сред които и такива, които познават по-добре Люис Хамилтън или са се състезавали срещу него, вече прогнозираха, че той не само няма да се откаже от Формула 1, но и ще застане на старта на новия сезон още по-амбициран срещу Макс Верстапен и Red Bull.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.