13.06.2024

Лапи с най-голям шанс за третия Yaris Rally1

Шефът на тима на Toyota в световния рали шампионат Яри-Мати Латвала намекна, че сънародникът му Есапека Лапи е с най-големи шансове да кара третата кола на тима през сезон 2022. Лапи бе пилот на Toyota два сезона – 2017 и 2018, като в края на 2018-а напусна, за да премине в Citroen. Той е победител в рали „Финландия” през 2017-а, а сега отново ще кара Yaris WRC в домашното си състезание (1-3 октомври).

Този сезон Лапи не кара в WRC, но записа два старта в WRC2 с VW Polo GTI R5 – „Арктик Финландия” и „Португалия”, като спечели и двете ралита в своята категория.

„Предполагам, че през октомври ще сме наясно с това кои пилоти ще карат за нас догодина – обясни Латвала. – Разбира се, че гледаме представянето и на други състезатели, но сега имаме сериозен шанс да видим какво ще направи Есапека във Финландия.

„Лапи е в най-силната позиция да кара за нас догодина, но в момента има много пилоти без отбори, на пазара има много свободни пилоти. Надявам се, че Есапека ще направи силно рали „Финландия” и разбира се, това много ще ни помогне за решението.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.