12.06.2024

Латвала стартира във Финландия

Очакванията, че Яри-Мати Латвала ще стартира пред родна публика в началото на август със заводски автомобил Toyota Yaris WRC най-вероятно ще се сбъднат. Финландецът, който до края на миналия сезон беше пилот на тима стартира с частен Yaris WRC в Швеция през февруари, но отпадна рано заради повреда в третата отсечка и шефът на тима Томи Макинен обясни, че ще намери начин да компенсира Латвала. Яри-Мати има сериозен принос за успехите на Toyota при завръщането на японците в WRC през 2017, като донесе първата победа на Yaris WRC още във втория старт на колата – рали „Швеция”.

Както и във Швеция навигатор на Латвала ще е Юхо Ханинен – финландецът е пилотът, работил най-много по развитието на Yaris WRC и отделно от това също за известно време беше титуляр за Toyota. Латвала има три победи във Финландия и се очаква да е един от претендентите за победата.

Рали „Финландия” трябва да поднови сезона в световния рали шампионат, който беше спрян през март с финала на рали „Мексико”, като състезанието беше съкратено с един ден.

Но за да е напълно сигурно, че състезанието през август ще се проведе, ФИА и отборите чакат решението на финландското правителство за спортните събития и събирането на повече от 50 човека на едно място, което трябва да стане факт идната седмица.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.