12.06.2024

Латвийци атакуват Европа с три бегачки Fabia R5

Латвийският отбор SRT (Sports Racing Technologies) ще участва в новия сезон в европейския рали шампионат (ERC) с три автомобила Шкода Фабия R5.

След победите на Ралф Сирманцис в гръцкото рали „Акрополис“, в Естония и на рали „Лиепая“ от SRT отново ще разчитат на младата латвийска надежда, като негови съотборници ще бъдат Николай Грязин и Раул Джийтс.

През 2016 Грязин взе участие в седем кръга от ERC с Пежо 208 R2, подготвено от SRT, като в края на сезона на рали „Кипър“ той седна зад волана на Фабия R5 и се представи добре, въпреки инцидента който го сполетя.  19-годишният руснак ще вземе участие във всичките осем кръга през тази година, като към шестте кръга, които важат за JERC U28 ще добави и останалите два старта от календара на ERC.

От своя страна Джийтс, който ще седне в третия автомобил, ще кара с ограничена програма.

Сирманцис вече е потвърдил участието си на рали „Азорски острови“ и домашното му рали „Лиепая“, като по подобие на Грязин също ще вземе участие в JERC U28 категорията, чиято награда е участие с автомобил версия WRC 2016 в един от европейските кръгове на световния рали шампионат през 2018.

„Много сме доволни, че продължаваме в ERC – коментира тим мениджърът Джо Лабукас. – Шампионатът даде на нашият отбор, това е една много добра платформа, за да покажем нашия опит и да продължим успехите, които постигнахме през 2016.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.