30.05.2024

Лефевр и Моро разказват за катастрофата в Германия

Протежето на Citroen Стефан Лефевр катастрофира тежко в десетата отсечка на рали „Германия” в събота, а след удара той и навигаторът му се озоваха в болница. По-тежко пострада навигаторът Габен Моро, който се оказа със счупен ляв глезен след инцидента и се наложи да бъде опериран. Лекарите обясниха, че Стефан и Габен са получили множество леки травми и няма опасност от живота им.

Французинът излетя от пътя 12,4 километра след старта на второто минаване на 40,8-километровия етап „Панцерплате”, където се реши рали „Германия”. Лефевр се удари два пъти в т.нар. „хинкелщайни” – големите каменни прегради, които трябва да спират танковете да не излизат от пътя, а при инцидента се откъсна двигателя на неговия DS3 WRC.
„Много ясно си спомням целия инцидент – написа в профила си във фейсбук Стефан. – Помня, че излязохме от един десен завой, за който бях отбелязал в записките, че може да се сече.

„С оглед на следите, оставени от колите пред мен, отбелязах, че завивам твърде рано, колата се поднесе към външната страна на завоя и се ударихме в хинкелщайните – първо със задницата, след това и с предницата.

„Последният удар ни завъртя и ни запрати към близките дървета. Всъщност от удара в дърветата дойдоха и най-големите поражения.

„Мисля, че колата ни защити добре – допълни Лефевр. – Направихме тежка катастрофа и платихме цената за това.
„Ще ни трябва известно време, за да си стъпим на крака. В момента единственото сигурно нещо за мен е, че няма да мога да карам на рали „Корсика”.

Cqa-I6XWYAAqU3R
Габен Моро също имаше какво да разкаже за инцидента: „Ерик Камили и навигаторът му, които стартираха веднага след нас, бяха първите, които пристигнаха на мястото на инцидента – обясни навигаторът. – Ние сме приятели и те веднага спряха, за да ни помогнат. После етапът беше спрян и пристигнаха медицинските екипи, които ни извадиха от колата и ни качиха на хеликоптера за болницата.

„Като гледам пораженията по колата, определено се чувствам късметлия. Предпазната клетка си свърши работата. Ще ми трябва време, за да заздравеят счупванията ми, но съм твърдо решен да се възстановя максимално бързо.
„Лекарите ми казаха, че ще ме пратят у дома в средата на седмицата и се надявам скоро след това да се върнем в състезанията.”

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.