26.05.2024

Лоренсо ще стартира от първа позиция счупвайки рекордът във Валенсия

Хорхе Лоренсо буквално унищожи своят рекорд за най-бърза обиколка на пистата във Валенсия. Така испанецът записа своята последна полпозиция за отборът на Ямаха, побеждавайки Марк Маркес с три стотни.

Лоренсо, който най-накрая успя да навърти първите си обиколки с Дукати във вторник, бе в невероятна форма още от самото начало на 15 минутната сесия побеждавайки своят собствен рекорд на трасето от 1.30,011 минута записвайки уникалното време от 1.29,849 минути.

Лоренсо и Маркес си спретнаха една невероятна битка, като и двамата се бориха изключително мъжки подобрявайки рекордът от 2015.

ValenciaGP TISSOT Pole Lap!

Lorenzo's lap record DEMOLITION – the full lap!

Публикувахте от MotoGP в 12 ноември 2016 г.

Валентино Роси успя да затвърди поредното добро класиране за отборът на Ямаха записвайки трето време от 1.30,133 минути въпреки коментарите му за липса на скорост. От четвърта позиция ще стартира утре Маверик Винялес със Сузуки, който бе на косъм да изпревари Роси.

Андреа Довициозо с Дукати и Пол Еспаргаро с Ямаха ще стартират от втора редица, като двамата са последните пилоти на по-малко от секунди от Лоренсо.

От трета редица ще стартира Андреа Ианоне с Дукати, Дани Педроса с Хонда и Алекс Еспаргаро, който след като записа своето най-добро време падна на завой номер 10. Брадли Смит затвори челната десетка с втората Ямаха на сателитният отбор на японците.

35-cal-crutchlow-eng_gp_2738-gallery_full_top_fullscreen

Най-големият губещ на квалификацията във Валенсия бе Карл Кръчлоу, който се справяше изключително добре, като дори поведе в Q1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.