23.07.2024

Лукянук отново с пълен сезон в ERC

Алексей Лукянук е решил да се фокусира изцяло върху европейския рали шампионат (ERC), след като записа няколко старта в световния шампионат в група WRC2.

Пилотът планира участие във всички кръгове на ERC, като амбицията му е да стане първият руснак, спечелил европейската рали титла.

„Ще стартираме отново в ERC и ще се борим за победата – заяви Лукянук. – В началото на годината направихме няколко участия в световния шампионат, но те не отговориха на очакванията на нашите спонсори и няма да продължим поради финансови причини. Така стигнахме до решението да се завърнем в ERC заради по-ниските разходи.

„Като гледам списъка с участниците в ERC тази година, битката за титлата ще е много жестока. Нашите планове са да се борим за титлата, като вече се готвим за старта на Азорските острови.“

Лукянук, който ще си партнира отново с Алексей Арнаутов, отново ще се състезава с Форд Фиеста R5, подготвен от H-Racing, но с изцяло нов дизайн.

„В първите два кръга ще стартираме с нетрадиционни цветове. Това няма да се отрази на отношенията ни с нашия дългогодишен руски спонсор“, допълни 36-годишният пилот.

Освен, че ще кара този сезон Лукянук ще бъде и треньор на младия руски пилот Сергей Ременик, който ще вземе участие в ERC2 категорията, а негов навигатор ще е Марк Розин.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.