12.06.2024

Льоб катастрофира на тестове в Швеция

9-кратните световни шампиони Себастиен Льоб и Даниел Елена са направили тежка катастрофа на тестовете за рали „Швеция”, потвърдиха днес от тима на Hyundai.

Инцидентът е станал вчера, като се знае, че колата Себ се е ударила в голяма снежна преспа, след което се е претърколила при излитането си от пътя. Льоб и Елена са катастрофирали при едно от последните си планирани минавания по отсечката в северна Швеция, където пилотите на Hyundai се готвят за снежното рали, втори кръг от световния шампионат. Льоб и Елена са невредими след инцидента.

Говорител на тима допълни, че след катастрофата вчера механиците на Hyundai са работили цяла нощ, за да възстановят пострадалия i20 WRC, тъй като днес трябва да кара Андреас Микелсен и прогнозата на отбора беше, че днес няма да има загубено тестово време.

Льоб не е стартирал в Швеция от 2012 година и пристигна на тестовете веднага, след като стана част от Залата на славата на ФИА.

9-кратният световен рали шампион, който тази година ще кара в 6 ралита за Hyundai заяви, че е доволен, че може да си почине малко след рали „Монте Карло”.

„През януари карах почти всеки ден, при това става въпрос от момента, в който свърши „Дакар” и се прибрахме в Европа – обясни Льоб. – Правихме тест с i20 WRC, после дойде опознаването на отсечките и после самото рали. Беше хубаво да прекарам известно време извън колата, да съм си вкъщи и да си почина.”

В първото си състезание за Hyundai Льо завърши 4-и в Монте Карло, като спечели две отсечки и участва в битката за местата на подиума, преди в последния ден да го изпревари Ойт Танак с Toyota.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.