15.06.2024

Льоб напусна рали „Дакар“ след катастрофа

Льоб и Елена спечелиха етапа във вторник, но вчера отпаднаха от рали "Дакар"

Катастрофа извади от рали „Дакар 2018” 9-кратните световни рали шампиони Себастиен Льоб и Даниел Елена. Двамата претърпяха инцидент само 5 километра след старта на вчерашната отсечка от Сан Хуан де Маркона до Арекипа с дължина 266 км.

Екипажът на Peugeot загуби почти 3 часа докато успее да продължи след катастрофата, в която колата им се заби в дюна, но малко по-късно стана ясно, че Елена има силни болки в областта на таза и Льоб се отказа от отсечката и пое директно към бивака в Арекипа, за да получи навигаторът му медицинска помощ.

Етапът беше спечелен от 13-кратния победител в рали „Дакар” и съотборник на Льоб в Peugeot Стефан Петерханзел, който записа първа етапна победа за тази година и с нея излезе начело в общото класиране.

Бернард тен Бринке с Toyota се оказа най-сериозният преследвач на Петерханзел вчера, като завърши отсечката на малко по-малко от 5 минути зад него.

След пет етапа зад Петерханзел са съотборникът му Карлос Сайнц, който е на над половин час зад него, а Тен Бринке е вече трети в общото класиране.

При мотоциклетистите Хоан Бареда с Honda се върна в челото, след като спечели етапа и стопи 15 минути от изоставането си, което натрупа в третата отсечка, където загуби над 20 минути.

Още на втората контрола Бареда имаше аванс от над 6 минути пред преследвачите си, а битката за второто място беше спечелена от Матиас Валкнер с КТМ, който се пребори със съотборника си Антоан Мео и Кевин Бенавидес с Honda.

Начело в класирането остава Адриен ван Беверен с Yamaha, който вчера завърши пети, следван от Бенавидес и Валкнер, които са на 1 минути и 1,14 минути от него.

Трета етапна победа при камионите записа вчера лидерът в класирането Едуард Николаев с Камаз, въпреки че загуби няколко минути, през които камионът му лежеше на една страна след неуспешна атака на пясъчна дюна. Главният преследвач на руснака Федерико Виагра запази второто място в общото подреждане, но е на почти един час зад лидера след последния етап на територията на Перу.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.