22.06.2024

Льоб тества днес Puma Rally1

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб ще тества днес за втори път Ford Puma Rally1 Hybrid на M-Sport. Тази информация подхрани слуховете, че Себ ще стартира в рали „Монте Карло” през януари за тима на Малкълм Уилсън.

Льоб кара Puma Rally1 за първи път през октомври на тестове в Испания, като програмата му включваше един ден изпитания на асфалт. След този тест беше потвърдено, че преговорите между Льоб, M-Sport и Red Bull за ограничена програма в световния рали шампионат през 2022 година продължават, но все още няма постигната договореност.

От M-Sport отказаха коментар по темата дали Льоб ще кара за тима догодина, но снощи потвърдиха за теста на французина.

Предполага се, че тестът на Льоб за „Монте Карло” е издърпан за края на ноември заради ангажиментите му в рали „Дакар”. Той ще се състезава в Саудитска Арабия, когато ще е същинският тест на M-Sport за първия старт догодина, така че днес ще се търсят най-добрите настройки за французина, които през януари трябва да бъдат потвърдени на частен шейкдаун или на шейкдауна на рали „Монте Карло”.

Льоб има 7 победи в рали „Монте Карло” и евентуалното му участие в ралито ще се отрази много добре на имиджа на спорта и на M-Sport – тимът, понесъл най-много поражения от Себ в годините му в Citroen.

Първи пилот на M-Sport за догодина е Крейг Брийн, който вече заяви, че тимът само ще спечели ако Льоб кара за Малкълм Уилсън догодина.

„Винаги ще е добре да има пилот с по-голям опит от мен – обясни Брийн пред Dirtfish. – Не знам какви са плановете на тима за догодина, но сега аз съм най-опитният пилот на отбора и определено нямам много опит, така че евентуалната поява на Льоб при нас ще ни е само от полза. Парите не могат да ти купят опит и няма как да победиш опита. Това ще ни е от сериозна помощ.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.