16.06.2024

Макс нямал шанс за победа в Бахрейн?

Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко е уверен, че Макс Верстапен е нямал реален шанс да спечели Гран при на Бахрейн, дори и да не бе върнал първата позиция на Люис Хамилтън, след като го изпревари.

След финала Макс се оплака, че тимът го е накарал да пропусне Люис напред. Той излезе и с четирите колела извън очертанията на завой №4, където успя да изпревари световния шампион. Преди това нидерландецът предложи по радиото да остане начело и да натрупа аванс от над 5 секунди, колкото смяташе, че може да получи като санкция. Но доктор Марко е уверен, че стюардите на ФИА са щели да му отнемат победата.

„Макс беше недоволен, че му казахме да пусне Хамилтън – обясни доктор Марко пред Sport 24 Auto. – Дори сметна, че с лекота би натрупал аванс от 5 секунди пред Люис, за да запази победата ако го накажат. Но съм сигурен, че в този случай щяха да му добавят 10 секунди към времето.

„Трябва да се учим от грешките, които допускаме. За да победиш Mercedes, трябва да действаш идеално. Затова трябва да признаем на Хамилтън, че направи идеално състезание.”

Един от стюардите на Гран при на Бахрейн – Емануеле Пиро, обясни след състезанието, че най-вероятно Макс е щял да бъде наказан с 5 секунди, ако не беше върнал позицията на Хамилтън.

Според доктор Марко, в хода на сезона има само един пилот, който може оттук нататък да се намеси в битката между Хамилтън и Верстапен.

„И това е Перес с другата ни кола – беше категоричен бившият пилот. – Всички останали са доста по-назад. McLaren са на 1 секунда на обиколка.”

Очаква се, че първите промени и подобрения по RB16B ще станат факт още на „Имола” в средата на април, когато е следващият кръг от сезон 2021 във Формула 1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.