18.04.2024

Малдонадо за предстоящия сезон на Фетел

Бившият пилот на Williams Пастор Малдонадо вече има култов статут сред феновете, а и да не забравяме, че точно венецуелецът донесе последната победа на тима на сър Франк във Формула 1.

Сега Пастор, чиято кариера от години се развива в Щатите, коментира новина №1 за сезон 2020 до момента – раздялата на Ferrari със Себастиан Фетел в края на предстоящия сезон.

Според Малдонадо, първото сигурно нещо е, че предстоящото напускане на Фетел, ще повиши напрежението в италианския тим.

През миналата година между Фетел и новият му съотборник Шарл Льоклер се случиха няколко конфликтни ситуации на пистата, а в Бразилия двамата се удариха и отпаднаха докато се бореха за третото място. А Пастор се опасява, че през 2020 Фетел съвсем ще спре да изпълнява заповедите от бокса.

„В миналата година видяхме проблеми между двамата пилоти на Ferrari – обясни Малдонадо пред вестник Marca. – И кой ще гарантира, че тази година те няма да се повторят, като Фетел знае, че така или иначе, в края на сезона си тръгва? Дали ще изпълнява заповедите от бокса? Не знам.

„Това може да се окаже най-голямата слабост на Ferrari. Миналата година точно това също беше една от слабите им страни. А ако се повтори и тази година, това ще е проблем и за двамата пилоти на тима. Как ще се борят на пистата, след като още преди началото на сезона е ясно, че единият си тръгва?”

Миналата година Фетел припомни за скандалите от 2013 и Red Bull, след като отново започна да не изпълнява заповеди от бокса, като идеален пример за това е случилото се след старта на Гран при на Русия. А в началото на 2019 тимът и Матиа Биното поне на два пъти използваха заповеди от бокса, за да накарат Льоклер да пропусне Фетел напред, въпреки че това не донесе повече точки на тима.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.