18.04.2024

Матон: Искам двама от моите пилоти в Топ 5 на финала в Корсика

Шефът на спортната програма на Ситроен – Ив Матон, очаква да види два от трите WRC автомобила на отбора в Топ 5 на финала на предстоящото рали „Корсика“, IV кръг от световния шампионат. Френският тим има желанието да продължи доброто си представяне от рали „Мексико“ с победата на Крис Мийк, която от своя страна дойде в правилния момент, точно след трудния старт на сезона.

„Смятам, че Крис и отборът са свършили доста работа относно разработването на колата за асфалт – коментира Матон, визирайки тестовата програма на отбора за френското рали. – През миналата година бяхме фокусирани изцяло върху макадам, затова тези тестове бяха от изключителна важност за нас. Имахме възможността да работим върху изцяло подготвена за асфалт кола.

Мийк и Крейг Брийн записаха по ден и половина зад волана на C3 WRC, докато Стефан Лефевр направи само един пълен тестови ден. В Корсика отборът ще разполага с три автомобила.

„Уверен съм, че Крис ще се бори за победата – допълни Матон. – Разбира се, че няма да бъде лесно да се изправи срещу Ожие и Ньовил, но Крис доказа своите познания на състезанието през миналата година.

„Той ще бъде на добро ниво, както и колата. На младите пилоти съм им казал, че искам да видя две наши коли в Топ 5. Това означава, че поне един от тях трябва да е там.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.