27.05.2024

Мерцедес AMG GT R е по-евтин от Порше 911 Турбо

От Мерцедес разкриха преди няколко дни ценовата листа  на три от най-новите членове на ексклузивната GT фамилия. Най-достъпният автомобил от триото е базовият GT роудстър с начална цена от 129 180 евро (в Германия), докато доста по-напомпаната версия GT C стартира от 160 650 евро.

Черешката на тортата Мерцедес GT R е с цена от 165 410 евро, което е с 9 300 евро по-малко от Порше 911 Турбо. И в същото време новият модел на Мерцедес е с 590 евро по-евтино от Ауди R8 (не че е кой знае каква разлика в цената).

За разлика от конкуренцията GT R, ще бъде произведен в лимитирана серия от 2000 бройки, с цел запазване на есклузивността на модела.

Очакванията на Мерцедес са че, голяма част от техните клиенти ще карат този автомобил само и единствено по пистата,  което донякъде идва от състезателната ДНК на GT R.

R спецификацията е върха на новото GT острие на Мерцедес, но според мениджъра на Мерцедес-АМГ Тобиас Моер, е вероятно в следващите години да бъдем свидетели и на още по-ексклузивна Black серия.

Mercedes-AMG GT R ( C 190), 2016

Междувременно AMG GT R ще бъде на пазара напролет и собствениците му ще могат да пришпорят 1500-килограмовото чудовище, развиващо от нула до сто км/ч за 3,5 секунди.

Мощността от 577 конски сили е осигурена от 4-литровия V8 агрегат на Мерцедес, снабден с два турбокомпресора, а максималната скорост на колата е 318 км/ч. С един типично за немците „напомпан“ вид GT е възможно най-близко до състезателния автомобил AMG GT3.

GT R  е единственият сериен Мерцедес, предлаган в цвят „green hell mango”, което също е една от уникалните му черти.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.