14.07.2024

Микелсен готов отново да кара в WRC2

Андреас Микелсен с Skoda през 2017 г.
Андреас Микелсен с Skoda през 2017 г.

Бившият заводски пилот на Volkswagen и Hyundai Андреас Микелсен заяви, че е готов да се върне в WRC2 през следващия сезон, стига това да му помогне да си намери място в заводски тим през 2022 г.

Микелсен, който има 3 победи в световния шампионат, загуби мястото си в Hyundai в края на миналата година, а през 2020 г. е ангажиран с тестове на новите гуми на Pirelli за следващия сезон, като прави изпитания със Citroen C3 WRC на френския тим Sainteloc.

„Основната ми цел е да се върна в световния шампионат през 2022 година – заяви Микелсен пред Dirtfish.com. – Знам, че не мога да стоя отстрани и да чакам това да се случи в хода на следващия сезон. Готов съм да инвестирам в развитието на кариерата ми, както и в програма в WRC2 догодина.“

По-рано тази година Микелсен обяви, че разполага с бюджет, за да се върне в световния шампионат, но направи уговорката, че инвестицията ще има смисъл ако „има развитие с някой тим или автомобил“ и беше категоричен, че няма просто да си плаща, за да кара.

За последно Микелсен кара в WRC2 в началото на сезон 2017, когато доминира в „Монте Карло“ и „Корсика“, като и в двете състезания завърши на 7-о място в генералното класиране, а след това катастрофира в Португалия, където също кара за заводския тим на Skoda. Това представяне помогна на Андреас да сключи договор със Citroen за 3 ралита, а от 2017 се състезава до края на 2019 като заводски пилот на Hyundai.

Очаква се, че норвежецът ще кара в последните две ралита от WRC тази година с кола от WRC2, като също така ще участва и в рали „Унгария“ от европейския рали шампионат (6-8 ноември).

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.