26.05.2024

Микелсен има амбициозни планове за 2021 г.

Андреас Микелсен ще комбинира две програми през сезон 2021 г. – в WRC2 и европейския рали шампионат (ERC), като ще кара Skoda Fabia Rally2 evo на Toksport. А тази кампания трябва да помогне на Андреас да се върне зад волана на Rally1 (WRC) автомобил през 2022 г.

Пилотът се бори да се върне на най-високо ниво в спорта след като на два пъти губи мястото си в голям отбор. Първо, през 2017 г. той остана без кола, след като VW закри програмата си в WRC като последствие от „Дизелгейт”, но 12 месеца по-късно намери място в Hyundai. След това обаче Микелсен записа два слаби сезона за корейската марка и за 2020 г. отново остана без волан.

През тази година Андреас записа победа при завръщането си в ERC – рали „Унгария”, а на финала на сезона взе първото място в WRC3 в рали „Монца”.

Toksport, където знаете сериозна част от екипа е българска, работи с Понтус Тидеманд през 2019 – второ място в WRC2 и с Крис Инграм в ERC през 2019 – европейска титла, а този сезон тимът взе първото място в отборното класиране в WRC2.

Извън програмата за сезон 2021 Микелсен има ангажимент към Skoda да работи по развитието на Fabia Rally2.

Пилотът обяви програмата си днес във видео, публикувано в канала му в youtube, като преди няколко дни предупреди феновете си да очакват голяма новина в неделя. А малко преди това от Toksport изтече инфо, че Микелсен ще кара едната кола на тима догодина.

В същото време Андреас има планове да се състезава и с WRC автомобил, пак през 2021 г, като с оглед на свободните места, логичният избор е M-Sport.

„Работя и в тази посока – потвърди Андреас. – Да видим дали ще успеем да постигнем нещо, ще ми трябват спонсори и инвеститори, но работя и по този проект”.

Микелсен обясни, че планира да участва в описването на етапите на кръговете от WRC, в които няма да участва, „поне, за да научи етапите”.

Сезонът на Микелсен стартира с рали „Монте Карло” (21-24 януари), като другата кола на Toksport ще е за боливиеца Марко Булакия Уилкинсън. Все още не се знае кой ще е навигатор на Микелсен през 2021 г., тъй като досегашният му партньор Андреас Ягер обяви, че не разполага с толкова време заради семейни ангажименти.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.