23.06.2024

Микелсен иска да се върне с Polo WRC

Бившият пилот на Фолксваген Андреас Микелсен се надява да се върне в световния рали шампионат зад волана на Polo R WRC 2017.

Норвежецът остана без място в WRC, след решението на Фолксваген да напусне световния шампионат, а в „Монте Карло“ Андреас участва с Шкода Фабия R5 и спечели първото място в WRC2.

„Искам да се състезавам с новото Пол, това е единствената кола която знам как да карам – заяви Микелсен пред английското издание Motorsport News. – Навъртял съм толкова много тестови километри с този автомобил и той вече е нещо много специално за мен.

„Трябва да намеря спонсори, за да постигна тази цел, като ще се опитаме да стартираме с Polo WRC в рали „Португалия“, а след това и в Полша. Искам да взема участие в поне три състезания и да успея да си намеря място в заводски отбор за следващия сезон. Всички около мен работят много здраво, а от Фолксваген правят каквото могат, за да ни помогнат.“

Преди началото на новия сезон от Фолксваген обявиха, че все пак може да видим Polo R WRC 2017 още през този сезон, но само в частни ръце и без финансова помощ от страна на германската компания.

От мениджърския екипа на Микелсен заявиха wrc.com, че преговорите с Volkswagen вървят добре, но за да има Андреас някакъв шанс да кара новата кола, Polo WRC 2017 трябва да получи хомологация. Това би могло да се случи в хода на сезона единствено при съгласие от страна на четирите заводски отбора, които от своя страна не изявиха такова желание при срещата на шефовете им в Монако.

„ Ралито мина много добре, но в крайна сметка искам да карам възможно най-скоро  WRC автомобил – коментира представянето си на Монте Карло Микелсен. – 2017 ще е трудна за мен, отборите са подписали със своите пилоти, но ние работим здраво и се целим да се превърнем в най-конкурентния отбор през 2018.

„През тази година ще направя опознаването на всички кръгове от шампионата и ще се опитаме да намерим бюджет, за да участваме възможно в най-много ралита и да сме готови за сезон 2018.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.