12.06.2024

Микелсен може да се присъедини към Хюндай

Този петък в Португалия, Андреас Микелсен ще направи тестове на Хюндай i20 Coupe WRC, като има възможност да стане пилот на тима до края на сезона.

Мениджърският екип на Микелсен работи усилено върху намирането на автомобил на пилота, като до момента се смяташе, че те преговарят с Тойота, Хюндай и Ситроен едновременно. Днес стана ясно, че до края на следващата седмица ще има пълна яснота за бъдещето на норвежеца.

Първоначално всички слухове водеха към това Микелсен евентуално да смени Юхо Ханинен  редиците на Тойота, основно поради лошото представяне на финландеца от началото на сезона.

Това обаче се промени днес, след като от Хюндай ще включат Микелсен в техните тестове преди рали „Португалия“.

Това ще бъде първото качване на Андреас Микелсен зад волана на новата генерация автомобили след тестовете на Поло R WRC 2017. Норвежецът не разкрива в детайли на какво ниво са преговорите му с Хюндай,  като единствено сподели, че се надява да бъде организирано нещо съвсем скоро.

„Ние сме в преговори с всички, но не става въпрос само за този сезон или за следващия, говорим за бъдещето – коментира Микелсен. – Ситуацията изглежда все по-позитивна от рали „Швеция“ насам.“

Решението на Хюндай да допуснат Микелсен изненада абсолютно всички специалисти в този спорт, като се има в предвид че Ньовил, Сордо и Падън разполагат с договори до края на следващия сезон.

„Изглежда, че от Хюндай поемат кус към още по-сериозно участие в WRC – коментира източник на motorsport.com. – С четвърта кола догодина тези момчета ще са непобедими.“

Микелсен бе единственият пилот от разформирования тим на Фолксваген, който не успя да се сдобие с договор за сезон 2017. Въпреки това норвежецът взима периодични участия в WRC2 за отбора на Шкода, като вече има две победи от две участия.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.